divendres, 9 d’abril de 2010

Carquinyolis


Aquesta setmana he ampliat la família amb un fill adoptiu alemany que fa un intercanvi amb en Marcel. Avui l'hem obsequiat amb un sopar amb plats típics de Catalunya, pa amb tomàquet, truita de patates i de postres crema catalana amb carquinyolis casolans recepta de la Mireia Carbó.


Ingredients:

  • 175 gr de farina
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr d'ametlles crues amb pell
  • 1 ou gran
  • ratlladura de pell de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols

Preparació:

  1. Posar en remull les ametlles.
  2. En un bol posar l'ou, la ratlladura de llimona i el sucre, batre amb les barilles elèctriques.
  3. Incorporar-hi la farina amb el llevat i seguir batent, ens quedarà com molles.
  4. Treure les ametlles de l'aigua amb les mans i afegir-les a la barreja anterior. Remenar-ho una miqueta amb les mans.
  5. En una plata de forn i sobre paper fer dues barres amb la pasta (si se'ns enganxa molt a les mans mullar-les lleugerament).
  6. Coure-ho 15 minuts a 180º (forn preescalfat).
  7. Tallar els carquinyolis al biaix i tornar-los a coure durant 5 minuts o fins que agafin color.

5 comentaris:

  1. A veure si no us marxarà aquest dispeser que teniu a casa!!! nosaltres, sense ser d'intercanvi també ens pots convidar a sopar, i ens demanem els mateixos plats!!! Salutacions i enhorabona pels carquinyolis!!

    ResponElimina
  2. Així,així sí que es fa país!!!la millor manera d'obsequiar una visita de fora!Un àpat CATALÀ 100%.A reveure maca.Mercè-DC

    ResponElimina
  3. Aixó està bé! Que torni a Alemanya amb un bon record de la gstronomia catalana! Ha anar a parar a una bona casa aquest!

    ResponElimina
  4. Aquest nen alemany segur que haurà quedat encantat amb aquests carquinyolis!!! Segur que se'n voldrà emportar uns quants per regalar a casa seva quan torni cap allà ;)

    ResponElimina
  5. genial la recepta!!! me l'emporto ara mateix pel recull. moltíssimes gràcies guapa per participar. petonets

    ResponElimina