dimarts, 14 de juliol del 2015

Cupcakes de gintònic



Fins dijous passat no havia entrat en el món dels cupcakes, he de reconèixer que més aviat l'evitava, però per temes d'agenda quan em va arribar el calendari de tallers de la botiga Gadgets em vaig apuntar a un de cupcakes d'estiu. Tenia clar que no m'interessaria massa però ja que tenia la tarda lliure era una bona excusa per escapar-me de casa i aprendre una mica més de cuina.
Quan vaig arribar al taller i em van dir que farien cupcakes de gintònic i de síndria casi que me'n torno, no m'agrada ni una cosa ni l'altra, però per educació em vaig quedar ben assegudeta a la cadira i atenta a les explicacions.
El resultat el vaig trobar sorprenent i els cupcakes de gintònic boníssims, no m'ho podia creure!!!
Dissabte tenia la tarda lliure i la vaig dedicar a comprar tots els estris i ingredients necessaris per fer els meus primers cupcakes i diumenge a primera hora del matí ja tenia el forn i la cuina preparada pel meu bateig. He de reconèixer que no les tenia totes, veure com ho fa un altre és molt fàcil, però fer-ho un mateix......
El resultat el podeu veure a la foto, espectacular!!! 
Ara ja tinc ganes de provar amb altres gustos, aquest cap de setmana més!

Tant les magdalenes com el frosting ho he adaptat per thermomix, però es pot fer amb unes barnilles elèctriques.

Ingredients per a les magdalenes:
  • 120 gr de farina
  • 125 gr de sucre
  • 100 ml de llet
  • 75 gr de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1/2 tsp de bicarbonat (cullereta de postres)
  • 25 ml de tònica
  • 25 ml de ginebra
  • 12 motlles per cupcakes
  • es pot substituir la ginebra i la tònica per dues culleradetes de pasta de gintònic.
Preparació:
  1. Batre la mantega amb el sucre. És important que la mantega estigui a temperatura ambient, però si ho feu com jo a l'estiu vigileu que no estigui massa tova. Ha de quedar una massa blanca i esponjosa. Amb la thermomix posar la papallona i programar 8 minuts a velocitat 3 i 1/2.
  2. Quan estigui cremós afegir un ou i segui batent.
  3. Quan estigui ben integrat seguir batent i anar incorporant alternativament una mica de farina (que haurem barrejat amb el bicarbonat) i de llet fins que s'acabi (batre a velocitat 2).
  4. Per acabar incorporem la ginebra i la tònica i remenar tot.
  5. Emplenar els motlles fins 2/3 parts. Amb aquesta barreja me n'han sortit 12.
  6. Posar al forn preescalfat a 170º (alt i baix) uns 20 minuts. (si teniu ventilador baixeu una mica la temperatura).
  7. Treure del forn i deixar refredar les magdalenes sobre una reixeta.
Ingredients frosting:
  • 300 gr de sucre glas
  • 150 mantega a temperatura ambient
  • 150 de formatge tipus Philadelphia
Preparació:
  1. Batre la mantega i el sucre glas durant 5 minuts (amb thermomix 5 minuts a velocitat 3 i 1/2).
  2. Afegir el formatge ben fred de la nevera i batre fins que quedi ben integrat.
  3. Reservar a la nevera fins al seu ús.
Cupcakes

Ingredients:
  • Magdalenes
  • Frosting
  • Boletes de sucre de colors per decorar
  • Colorant verd
  • Ginebra
  • Pipetes (les podeu trobar a Gadgets)
  • Màniga pastissera d'un sol ús
  • Una boquilla 
Preparació:
  1. Important que les magdalenes estiguin ben fredes.
  2. Posar la boquilla a la màniga pastissera i emplenar-la amb el frosting que haurem reservat a la nevera i decorar cada magdalena.
  3.  Espolvorejar amb les boletes de sucre.
  4. Barrejar una miqueta de ginebra amb un toc de colorant verd.
  5. Emplenar les pipetes amb la ginebra i clavar-les a cada cupcake.
  6. Reservar a la nevera fins al moment de servir.



4 comentaris:

Cristina ha dit...

El món de la pastisseria no ens deixarà de sorprendre'ns mai...Molt bonics.

Unknown ha dit...

Sempre és bo deixar-te sorprendre i aprendre coses noves, felicitats pels cupcakes!
Anna

trifasic de baileys ha dit...

oleee!! quina bona idea!! de gin tonic, de mojito...aquestes magdalenes són ideals per l'estiuet! jeje petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

A mi em passa una mica com a tu.....no he fet mai cupcakes! Hauré de posar-m'hi!
Petonets,
Olga